Amigdala u zajednici

Suradnja s drugim institucijama

Ukorijenjenost u zajednicu

Od početka našeg djelovanja duboko smo ukorijenjeni u zajednicu i umreženi s različitim relevantnim dionicima koji se bave pomagačkim radom i pružaju različite oblike podrške osobama u nepovoljnom položaju i potrebi. 

Ključan element našeg uspjeha

Suradnja s drugim ustanovama predstavlja jedan od ključnih elemenata našeg uspjeha jer uz njihovu pomoć, podršku i otvorena vrata za širenje i razmjenu znanja uspijevamo našim polaznicima pružiti najbolje iskustvo i ishode učenja. Podrška i pomoć je uzajamna te svoje partnerske ustanove podržavamo na razne načine – uključivanjem u organizaciju i promociju događaja, periodičnim donacijama i sl.

Praksa - Most između teorije i stvarnog života

U sklopu naših programa edukacije, obvezan dio je stručna praksa koja se obavlja u raznim tipovima ustanova – zdravstvenim ustanovama, ustanovama socijalne skrbi, predškolskim, školskim i drugim  tipovima ustanova. Amigdala centar ima ostvarenu suradnju s više od 30 institucija u kojima polaznici mogu prikupiti sate stručne prakse te smo kontinuirano usmjereni na daljnje širenje suradnje. Ove institucije pružaju polaznicima priliku da primijene teorijsko znanje u stvarnom svijetu, obogaćujući njihovo iskustvo i pripremajući ih za budući samostalan rad.

Partnerska suradnja i drugi oblici suradnje

Suradnja s institucijama nije ograničena samo na klasične oblike stručne prakse, već uključuje i razne druge oblike partnerstva i suradnje s organizacijama. Početkom 2024. godine, kao partner na projektu Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu „Što pokreće čovjekovo ponašanje?“, sudjelovali smo u organizaciji niza radionica pod nazivom „Škola emocija i motivacije“. Amigdala centar surađivala je s Obiteljskim centrom Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u sklopu čega su naši  suradnici i polaznici objavljivali članke na razne teme vezane uz mentalno zdravlje i psihosocijalnu podršku. Ovakav oblik suradnje potiče razmjenu ideja i doprinosi širenju stručnog znanja i informacija. Amigdala centar također ostvaruje suradnju i pruža podršku kroz periodične donacije, doprinoseći radu određenih institucija u zajednici. Ovaj oblik suradnje ne označava samo financijski doprinos, već je i odraz predanosti društvenoj odgovornosti, pružajući podršku institucijama koje doprinose dobrobiti zajednice.

Pridružite nam se na putovanju gdje se stručnost oblikuje kroz suradnju, inovaciju i predanost stvaranju pozitivnog utjecaja na zajednicu.