SURADNJA na projektu „Što pokreće čovjekovo ponašanje?“

Amigdala centar partner je na projektu Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu „Što pokreće čovjekovo ponašanje?“.

Emocije i motivaciju smatra se pokretalima ponašanja nužnim na psihološkoj i društvenoj razini u svim životnim okolnostima i svakoj životnoj dobi. No, ti su pojmovi neodvojivi od mnogih nama jednako poznatih pojmova kao što su volja, um, afekti te su dio duge povijesti pokušaja odgovora na pitanje koje je jednako aktualno i danas: Što pokreće čovjekovo ponašanje? 

Ovaj projekt okuplja filozofe, sociologe, psihologe, biologe, psihijatre, psihoterapeute i druge stručnjake koji u sklopu razvoja dijaloga filozofije, drugih znanosti, kulture i društva uočavaju da je znanstveno relevantno i društveno korisno raditi na ostvarenju sljedećih ciljeva: 

(a) istražiti i prezentirati najpoznatije odgovore na postavljeno pitanje iz različitih znanstvenih perspektiva i povijesnih razdoblja, te rezultate tih istraživanja i u pismenoj formi znanstvenoj zajednici učiniti dostupnima kroz znanstvene publikacije; 

(b) široj društvenoj zajednici pružiti praktičnu podršku, te 

(c) otvoriti raspravu i potaknuti dijalog o značaju emocija i motivacije u religijskom kontekstu.

Amigdala centar u sklopu projekta sudjeluje u organizaciji niza radionica pod nazivom „Škola emocija i motivacije“ koje će se održati kroz veljaču i ožujak 2024. godine.

Voditelji radionica unutar prvog ciklusa Škole emocija i motivacije pozivaju vas da im se pridružite u aktivnom traganju za odgovorom pitanja poput:

  • Kako regulirati emocije i što učiniti da bismo se motivirali za određene aktivnosti?
  • Kako usmjeriti emocije ostvarenju željenih ciljeva?
  • Kako razumjeti emocije?
  • Kako motivirati različite skupine ljudi?  

Raspored i teme radionica te podaci za prijavu dostupni su na: