Započeta provedba projekta THERAPY COMPANION

U veljači 2023. godine Amigdala centar započeo je s provedbom projekta „Therapy Companion – razvoj francuskog ključa za psihoterapiju“ (referentni broj projekta: NPOO.C1.1.2.R2-I3.02.0217) čija je svrha potaknuti rast poduzeća kroz razvoj novih radikalno inovativnih softvera na globalnom tržištu, softvera za psihoterapiju – Therapy Companion i softvera za statističku obradu podataka – Therapy Explorer. 

Projekt je financiran putem Nacionalnog programa otpornosti i oporavka u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“. Traje 24  mjeseca, a ukupna je vrijednost projekta 176.562,29 €

Softveri su nastali provedbom in-house istraživanja i dovedeni su do tehnološke razine spremnosti (TRL) 5 odnosno validacije tehnologije u relevantnom okruženju. Cilj projekta je dovesti proizvode do faze spremnosti za komercijalizaciju uz povećanje kapaciteta poduzeća, spremnosti za investicije, prihoda od prodaje i izvoza te broja zaposlenih. 

Softveri će omogućiti formiranje baze podataka geštalt praktičara, praćenje statistike te formiranje virtualne zajednice kroz koju bi jačale veze među praktičarima, a oni bi mogli razmjenjivati iskustva, provoditi zajednička istraživanja i stvarati interesne podgrupe. 

Korištenjem Therapy Companiona terapeuti će moći upravljati terminima, voditi bilješke prilagođene teoriji i metodologiji geštalt psihoterapije u digitalnom obliku te voditi osobnu i globalnu statistike kojom se prikupljaju podaci s velikim potencijalom za provedbu znanstvenih istraživanja u psihoterapiji. Putem Therapy Explorera korisnici će imati mogućnost obrade, sortiranja i pregleda velike količine podataka koji su “prevedeni” u znanstveno relevantne podatke koji se mogu koristiti u istraživanjima u psihoterapiji za legitimizaciju uspješnosti geštalt pristupa, psihoterapije općenito kao i pozicioniranje psihoterapije kao samostalne znanstvene discipline.

U prvom koraku razvoj aplikacije usmjeren je na geštalt psihoterapijski pravac dok je u narednim godinama planirano širenje na veći broj drugih pravaca.

Za suradnju u sklopu projekta u procesu testiranja i komercijalizacije aplikacije i softvera kao i nastavka razvoja aplikacije prilagođene drugim psihoterapijskim pravcima obratite nam se putem kontakt forme na webu Amigdala centra.